IJsbadworkshop

Data

zaterdag 6 april 2024 van 14.00 – 16.30 uur

Aanmelden

Zie onderaan deze pagina

Het nut van een ijsbadworkshop

Ervaar de inspirerende werking van koude tijdens deze ijsbadworkshop. Samen doen we de ademhalingsoefeningen volgens de typische Wim Hof Methode. En daarna wordt je begeleid om het ijsbad in te stappen. Maar waarom eigenlijk?

Focus – Ademhaling – Koude

Een koude douche of een ijsbad helpt je aan een sterker immuunsysteem. En de hormonen die vrijkomen bij deze pittige uitdaging voor je lichaam, verlichten mentale stress. Het is eigenlijk een ultieme vorm van mindfulness. En als bonus bouw je ook nog een grotere weerstand tegen kou op.

Hoe dan?

Het geheim bij het nemen van een ijsbad of koude douche zit hem in je ademhaling. De focus op de juiste ademhaling tijdens het zakken in het ijs, zorgt ervoor dat je niet in paniek raakt van de pijnlijke kou. En die focus wordt makkelijker bereikbaar door het doen van ademhalingsoefeningen voorafgaande aan de ijsbadsessie.

Inhoud van de ijsbadworkshop

We starten met theorie over ademhaling, koudetraining en het immuunsysteem. En natuurlijk over wit vet versus bruin vet. Daarna doen we de ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof Methode. En daarna waar je eigenlijk voor gekomen bent. De ijsbadchallenge.

Een voor een trotseren we de kou tussen de ijsblokjes. En daarna kun je genieten van hoe jouw lijf je eigen huid weer gaat verwarmen van binnenuit. Je voelt je enorm sterk, een held. Het warme kopje thee heb je dik verdiend.

Data

zaterdag 6 april 2024 van 14.00 – 16.30 uur

LOCATIE

De IJsbadworkshop vindt plaats in de mooie studio van PilatesHQ. Het adres is Diepenhorstlaan 13A in Rijswijk. Dat ligt op bedrijventerrein Plaspoelpolder.

Locatie Wateringen: Indien de workshop plaatsvindt in Wateringen gebeurt dat bij Sport Performance Wateringen. Het adres is Molenweer 2, 2291 NR, Wateringen

Aanmelden

Aanmelden: via Contact of een email sturen aan eric@taqtiel.nl