Ademcoaching

Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach kan je helpen met een gezonde ademhaling. Dus als je hulp wilt bij klachten zoals stress, COPD, astma, post-Covid klachten, hyperventilatie of gewoon een hoge ademhaling, dan kun je perfect terecht bij Taqtiel in Rijswijk.

Gelukkig hoeven we niet na te denken of we wel ademen, het gaat vanzelf. Ons hele leven lang ademen we zonder erbij stil te hoeven staan. Zo mooi.

Betekent dat dan ook dat de ademhaling vanzelfsprekend op de juiste manier verloopt? En wat kan er invloed hebben op onze ademhaling?

Ademcoach Eric neemt je mee in een verbonden ademhaling of traint je met nieuwe ademtechnieken zodat je meer ademruimte krijgt.

Mijn adem zit zo hoog

Ken je het gevoel van angst of stress, als je adem hoog in de borst of zelfs in de keel zit? En welke sfeer een rustgevende invloed op je adem heeft en wat  je adem doet als je zenuwachtig bent? Je ademhaling wordt sterk beïnvloed door emoties en gedachten.

Bij COPD en hyperventilatie leidt een benauwd gevoel bijvoorbeeld al snel tot angst of paniek.

Drukpunten bij ademcoaching in Rijswijk
De ademcoach begeleidt je naar de verbonden ademhaling

De basis van ademcoaching

Ademcoaching is erop gebaseerd dat je dit proces ook kunt omkeren. Dat je de adem zodanig kunt sturen, dat je je gevoel en emoties kunt beïnvloeden. Met behulp van de adem kun je rustig worden, of juist actiever worden, afhankelijk van het ritme.

En ademcoaching gaat nog een stap verder. De intensiteit van ademhaling wordt opgevoerd. De coach gebruikt drukpunten op het lichaam waar je naartoe mag ademen. En er wordt gebruik gemaakt van de stem van de coach.

Die combinatie van adem, drukpunten en stem leidt tot een intense ervaring die per persoon  en per sessie verschilt.

Ik kan je een zeer technische en fysieke uitleg geven over ademcoaching of juist een energetische of zelfs spirituele uitleg. En voor de echt geïnteresseerden geef ik natuurlijk beide : ) Welk van beide inzichten bij je past, kies jij. De adem doet toch haar werk wel in jouw lijf.

Ervaringen bij een ademcoach

Totale ontspanning en een vredig gevoel is wat de meeste mensen ervaren. Anderen noemen bijvoorbeeld een gevoel van liefde, warmte, een hoofd zonder piekergedachten, emoties die loskomen, trauma’s die verzachten. De ervaringen met ademcoaching lopen uiteen.

De adem geeft je exact wat je aankunt op dat moment. En als je vaker ademsessies doet, ontdek je dat geen enkele sessie hetzelfde verloopt.

Voor wie?

Het mooiste effect van ademcoaching is zonder meer de totale ontspanning. Dat is een wens van alle ademcoach-klanten. Loskomen van gepieker of van angsten komt ook vaak voor als doel om ademcoaching te doen.

En mensen die last hebben van hyperventileren, van astma of andere aandoeningen die de ademhaling beïnvloeden kiezen graag voor ademcoaching. En voor mensen die last hebben van COPD en Covid-klachten zijn er ook nog andere ademtrainingsmogelijkheden bij Taqtiel.

Kom je het een keer proberen?

Ademcoach
Ademcoach Eric Coenen

Wat kost het?

De prijzen vind je op de tarieven-pagina van deze website.  Ademcoaching is een mooi cadeau voor jezelf of voor iemand die je liefhebt.